Perquè es celebra el 8 de Març el dia de la Dona:  El 8 de març es celebra el Dia Internacional de la Dona per reconèixer les contribucions, els drets i els reptes que enfronten les dones a tot el món. Aquesta data commemora les lluites històriques de les dones per aconseguir la igualtat de gènere i els seus drets laborals, socials i polítics.



Marie Curie (1867-1934): Va ser una científica polonesa-francesa. Va ser la primera dona en guanyar un Premi Nobel, i la única persona en guanyar Nobel en dues disciplines científiques diferents (Física i Química). La seva investigació va ser fonamental per al desenvolupament de la radioteràpia i va obrir camí per a futurs avanços en el camp de la física nuclear i la medicina.





Frida Kahlo (1907-1954): Va ser una pintora mexicana reconeguda pel seu estil surrealista i les seves representacions de la cultura mexicana. La seva obra captura temes com el dolor físic, l'amor i la identitat de gènere, i ha influït profundament en l'art i la cultura popular. 





Rosa Parks (1913-2005): Va ser una activista dels drets civils nord-americana coneguda per negar-se a cedir el seu seient a un home blanc en un autobús. Va ser un punt d'inflexió en el moviment pels drets civils dels Estats Units, inspirant a molts altres a lluitar contra la discriminació racial.


Ada Lovelace (1815-1852): Va ser una matemàtica i científica anglesa coneguda per ser la primera programadora de la història. Les seves contribucions a la programació i la computació van ser revolucionàries i han influït en el desenvolupament de la tecnologia actual.

Malala Yousafzai (1997-): És una activista pakistanesa pels drets de les dones i el dret a l'educació.  Guanyant el Premi Nobel de la Pau el 2014, convertint-se en la persona més jove en rebre aquest guardó, després de sobreviure a un intent d'assassinat dels talibans per defensar l'educació de les nenes.


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog