CARNAVAL CARNAVAL

El Carnestoltes és una festivitat anual que generalment se celebra abans de l'inici de la Quaresma i que involucra una celebració pública d'algun tipus. Aquestes celebracions solen incloure festes de carrer, desfilades, balls i altres formes d'entreteniment.

El carnaval procedeix de les festes finals que celebraven els romans catòlics els dies previs a la Quaresma, un període que té lloc abans de la Pasqua cristiana i en què els devots s'abstenien de menjar carn, entre d'altres pràctiques religioses.

Es celebra des de fa molt de temps i té les seves arrels en festivitats antigues. Encara que no hi ha un consens definitiu sobre el seu origen, es creu que el Carnestoltes té una relació amb les festes precristianes que celebraven l'arribada de la primavera i el renéixer de la natura. Aquestes festivitats es caracteritzaven per deixar de banda les formalitats i les normes socials i permetre la diversió i el caos.

5 curiositats sobre el Carnestoltes.

1-Disfresses i desfilades: Una de les característiques rellevants del Carnestoltes és l'ús de disfresses i les desfilades. Durant aquesta festivitat, la gent es disfressa amb vestits extravagants i participa en desfilades plenes de color i música.

2-El rei Carnestoltes: El Carnaval s'ha convertit en una festa popular al voltant del rei Carnestoltes . Aquesta tradició inclou la màscara, la música i el ball, l'ocupació dels carrers, el menjar abundant i el beure, la provocació als espectadors i la sàtira


3-Dijous Gras: El Carnestoltes comença amb el Dijous Gras, que és un clar exemple del lligam entre el Carnaval i la gastronomia . Aquest dia és conegut com el dia de la truita i és típic menjar botifarra dolça, truita i coca de llardons .

4-El Carnestoltes més famós del món és el del Brasil, però la rica tradició de les disfresses va molt més enllà d'aquest país. Des dels seus orígens a Grècia, passant per Venècia, les celebracions de Carnestoltes han fascinat la humanitat i han conquerit el cor de la gent al llarg de milers d'anys.

5-Carnaval vol dir “abandonar la carn”: Corre l'any 590 dC. C. quan el papa Gregori reconeix oficialment el Carnestoltes, una festa pagana, amb la condició que l'endemà, el Dimecres de Cendra, s'utilitzi per a la purificació dels pecats comesos durant les festes. El terme “Carnaval” té l'origen en l'expressió llatina carnem levare, el significat del qual és “abandonar la carn”.

Carnaval de Venècia: Història, Tradicions i Celebracions:
El Carnaval de Venècia és una festa única al món i la seva celebració és diferent de qualsevol altra. Aquesta festa anual té lloc a Venècia, Itàlia, i és coneguda per les seves màscares típiques i els elaborats vestits aristocràtics.

Carnaval de Rio de Janeiro: Història, Tradicions i Celebracions:
El Carnaval de Rio de Janeiro és una de les festes més famoses i espectaculars del món. Aquesta celebració anual té lloc a Rio de Janeiro, Brasil, i és coneguda pels seus desfilades de samba, música vibrant i l'alegria contagiós que inunda la ciutat.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog