12 mesos 12 històries





Gener: Any 1431 - El Judici de Joana d'Arc:


Al gener de 1431, va començar el judici de Joana d'Arc a Ruán, França. Acusada d'heretgia i bruixeria, Joana va ser condemnada a mort i cremada a la foguera al maig del mateix any.

Febrer de 1519 - Inici de l'Expedició de Magallanes-Elcano:

Al febrer de 1519, l'explorador portuguès Fernando de Magallanes va iniciar l'expedició que es convertiria en la primera circumnavegació al món. Amb cinc naus, Magallanes va sortir de Sevilla, Espanya, amb l'objectiu de trobar una ruta cap a les Illes de les Espècies a l'Índia navegant cap a l'oest. Malgrat la seva mort durant el viatge, l'expedició va ser completada per Juan Sebastián Elcano, que va tornar a Espanya l'any 1522 després d'una circumnavegació completa de la Terra, demostrant així que la Terra és rodona.


Març de 1513-Descobriment de Florida per Juan Ponce de León:

Juan Ponce de León va decidir invertir gran part dels seus guanys a explorar les terres al nord de Puerto Rico. Va armar tres navilis, ben proveïts de gent i mariners i va partir del port de Sant Germà (Puerto Rico) el 3 de març de 1513. El 27 de març va albirar La Florida per primera vegada.




Abril: Any 1655 - Oliver Cromwell Conquereix Jamaica:

Al abril de 1655, les forces d'Oliver Cromwell van capturar la colònia espanyola de Jamaica. L'illa es va convertir en una possessió anglesa, influint en la geopolítica del Carib.

Maig: Any 1789 - Els Estats Generals es Converteixen en l'Assemblea Nacional:

Al maig de 1789, durant la Revolució Francesa, els representants del Tercer Estat es van declarar ells mateixos com l'Assemblea Nacional, marcant l'inici de canvis fonamentals a França.


Juny: Any 1815 - La Batalla de Waterloo:

Al juny de 1815, la Batalla de Waterloo va tenir lloc, on les forces aliades liderades pel Duc de Wellington van derrotar Napoleó Bonaparte, posant fi a les seves aspiracions imperials.


Juliol: Any 1291 - Caiguda d'Acre:

Al juliol de 1291, Acre, l'últim bastió dels croats a Terra Santa, va caure davant les forces musulmanes, marcant el final de la presència cristiana a la regió.



Agost: Any 1519 - Magallanes Inicia la Primera Volta al Món:

Al agost de 1519, l'expedició de Fernando de Magallanes va partir d'Espanya per realitzar la primera volta al món, tot i que Magallanes va morir en el viatge i va ser completat per Juan Sebastián Elcano





Setembre: Any 1565 - Fundació de Sant Agustí, Florida:
Al setembre de 1565, Pedro Menéndez de Avilés va fundar Sant Agustí, la colònia espanyola més antiga que encara existeix als Estats Units.



Octubre: Any 1066 - La Batalla de Hastings:

A l'octubre de 1066, la Batalla de Hastings va tenir lloc a Anglaterra, on Guillem el Conqueridor va derrotar a Harold II, canviant la història i establint la dinastia normanda a Anglaterra.




Novembre :Any 1620 - El Viatge del Mayflower:

Al novembre de 1620, els Peregrins van arribar a la costa de Massachusetts a bord del Mayflower, establint la colònia de Plymouth i contribuint al desenvolupament dels Estats Units.

Desembre: Any 1773 - El Motí del Tè a Boston:

Al desembre de 1773, els colons americans van dur a terme el Motí del Tè, llançant carregaments de té al port de Boston com a protesta contra els impostos britànics, un esdeveniment precursor de la Revolució Americana.


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog